Notícies

image
Data: 10-10-2017
Lloc: Igualada
Organitza: Servei d'Esports d'Igualada

10 D’OCTUBRE – DIA MUNDIAL DE LA SALUT MENTAL

Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), “La salut és un estat de complet benestar físic, mental i social, i no solament l’absència d’afeccions o malalties”. També, la defineix com la capacitat d’establir unes relacions harmonioses amb els altres, i la participació constructiva a les modificacions de l’ambient físic i social. En aquest sentit, la salut mental és la base per al benestar i funcionament efectiu d’un individu i d’una comunitat. Així doncs, no és pot tenir un bon estat de salut, sense un estat de salut mental òptim.

Segons la Federació Mundial per a la Salut Mental, la salut mental té a veure amb:

- Com ens sentim amb nosaltres mateixos.

- Com ens sentim amb els altres.

- En quina forma responem a les demandes de la vida.

Des de el Servei d'Esports d'Igualada, recomanem l’activitat física, l’esport i l’exercici físic com a eina terapèutica per millora la salut mental, ja que l’estil de vida actual genera determinats desequilibris relacionats amb l’estrès, l’ansietat i la falta de concentració.

La pràctica esportiva regular i controlada, pot ajudar-nos a trobar un equilibri mental, que proporcioni una millor sensació de benestar. Els beneficis que destacaríem són: l’augment de l’autoestima i l’autoconfiança, la millora de la memòria, major estabilitat emocional, millores en el funcionament intel·lectual i major independència.

Diferents teories exposades han suggerit una relació positiva entre benestar psicològic i exercici físic. Però, la que sembla agafar més força és la hipòtesi de les endorfines: És l’explicació de la base fisiològica més popular sobre els beneficis de l’exercici físic. Quan s’alliberen endorfines (hormones de la felicitat) és redueix la sensació de dolor i augmenta la sensació d’eufòria i alegria.

Aquest lloc web utilitza Cookies pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis, així com l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de pàgina web. Accepto les cookies