Notícies

image
Data: Dimecres, 06 de setembre del 2017
Lloc: Igualada
Organitza: Servei d'Esports d'Igualada

Segons un estudi realitzat per la CPFCM, en el qual participen 540 famílies, els escolars entre 6 i 8 anys transporten en les motxilles, un 70% més del pes recomanat pels experts. La investigació realitzada demostra que poden arribar a portar un 17% del seu pes corporal, quan es recomana no superar el 10% per evitar lesions. El 28% dels pares dels enquestats, expliquen i asseguren que el seu fill ha patit molèsties i dolor d'esquena. A més, el 50% dels pares participants en la investigació consideren que els hàbits posturals dels fills poden causar futures alteracions músculesquelètiques.

Què portar a les motxilles i com? És important escollir la maleta adequada per prevenir i/o reduir les conseqüències de carregar amb motxilles excessivament pesades. A continuació us exposem unes consideracions a tenir en compte:


1. Mesures de la motxilla considerant el material que es transportarà (per exemple alçada i fons) i l'alçada del nen/a (motxilla no més gran que la seva esquena).

2. Característiques de la motxilla:

- Compartiment posterior encoixinat i amb cinta de subjecció per a material pesat.

- Tirants amples, encoixinats i regulables amb forma ergonòmica.

- Corretges per ajustar-la a la cintura i al pit.

- Base rígida inclinada i protegida per assegurar el repartiment del pes correcte.

- Esquena encoixinada.

3. Preferibles motxilles amb dues anses còmodes i amb tira de subjecció a la cintura.

4. Col•laborar i ajudar en l'organització les motxilles:

- Carregar amb el material necessari.

- Distribuir els llibres i/o carpetes segons les dimensions (llibres més grans estaran en contacte amb l'esquena, en canvi, els més petits es col·locaran allunyats).

- Col·locar la motxilla des d'una alçada adequada, no des del terra (evitant carregar pes en posicions de torsió d'esquena).

- Comprovar que els nens/es regulen les tires de la motxilla per sobre de la zona glútia.

5. Característiques del material transportat (per exemple: un estoig de fusta és més pesat que un de roba o plàstic).

6. Quan no hi ha alternatives possibles i el nen ha de carregar diàriament amb un 10% més del seu pes, es recomana comprar una motxilla amb rodes. En aquests casos, valorarem que:

- L'ansa sigui suficientment extensible, sense forçar la posició enrere de l'espatlla i sense estirar completament el colze.

- L'estat de les rodes (rodatge funcional).

- El nen tingui present abraçar la motxilla per davant en pujar o baixar escales.

 

Aquest lloc web utilitza Cookies pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis, així com l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de pàgina web. Accepto les cookies