Notícies

image
Data: 1 d'octubre del 2017
Lloc: Igualada
Organitza: Servei d'Esports d'Igualada

El dia 1 d’octubre el Servei d’Esports s’uneix a la celebració del Dia Internacional de les Persones d’Edat. Compromesos amb la població, i en un 1 d’octubre, concretament amb la gent gran i gent de la tercera edat, volem fomentar els beneficis de realitzar activitat física i/o exercici físic en l’etapa adulta i edats més avançades.

Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), les activitats físiques més adequades en aquestes etapes de vida, són les activitats recreatives o d’oci que inclouen desplaçaments (passejos i caminades, bicicleta, nedar...). La finalitat ha de ser la millora de les diferents funcions del cos:

-  Millores cardiorespiratòries.

-  Millores musculesquèletiques i funcionals.

-  Millores en l’equilibri i coordinació.

-  La prevenció de malalties i del risc de caigudes.

-  Millorar la salut mental i emocional (depressió, deteriorament cognitiu...).

Per aquest motiu recomanen que els adults majors de 65 anys, dediquin com a mínim 150 minuts setmanals a realitzar activitats físiques aeròbiques moderades, o qualsevol altre activitat vigorosa durant 75 minuts, o una combinació equivalent d’activitats considerada entre  moderada - vigorosa.

També, informen que per obtenir majors beneficis per a la salut, dediquin fins a 300 minuts setmanals de pràctica d’activitat física aeròbica moderada, o 150 minuts setmanals vigorosa.

A més, un treball específic d’equilibri uns 3 cops a la setmana per reduir el risc de caiguda, ja que hi ha un elevat percentatge i una alta prevalença en franges d’edat avançada. També, s’haurà d’incloure de 2 a 3 dies, el treball de tonificació muscular i que siguin el més actius possibles, en funció del seu estat i salut.

Diversos estudis sobre els beneficis de les persones gran i l’activitat física han mostrat:

-  Menors taxes de mortalitat per diferents causes.

-  Millores de salut i prevenció respecte malalties com: cardiopaties coronàries, hipertensió, accidents cerebrovasculars, diabetis tipus 2, càncer de colon i mama, depressió, alteracions de la funció respiratòria... .

-  Millores músculesquelètiques i funcionals.

-  Millores del IMC (índex de massa corporal).

-  Menor risc de caiguda i de mort associada a la caiguda i període d’allitament.

-  Major conservació de les funcions cognitives.

-  Menor risc de limitacions funcionals moderades i greus.

-  Millor qualitat de vida i major independència.

-  Augment de la pròpia sensació de benestar i salut.

-  Millores de salut emocional.

Aquest lloc web utilitza Cookies pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis, així com l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de pàgina web. Accepto les cookies