Notícies

image
Data: 16-10-2017
Lloc: Igualada
Organitza: Servei d'Esports d'Igualada

Importància de l’Educació Alimentaria en la infància

Avui, dilluns 16 d’octubre és el Dia Mundial de l’Alimentació i per aquest motiu, la notícia d’avui la dediquem a parlar d’Alimentació.

Els màxims responsables de l’alimentació dels més petits són els pares, seguits del centre  escolar, encarregada de transmetre els coneixements i hàbits adequats . Tot això,  els adults, també tenen dubtes sobre nutrició equilibrada, tipus d’aliments, comprensió de l’etiquetatge, i com inculcar-ho entre els petits. Per poder respondre i ajudar a algunes d’aquestes qüestions, el Consell Esportiu de l’Anoia, ha creat el programa d’hàbits a l’escola, i puntualment oferirà tallers d’hàbits saludables en família.

Una altra aspecte a tenir present és la manipulació de les indústries respecte l’alimentació infantil. Com manipulen? Utilitzen envasos atractius per captar la seva atenció, utilitzant colors vistosos, regalant cromos o algun obsequi. A més, coincideix que aquests són els  menys saludables i amb menor valor nutritiu. Alguns exemples: dolços refinats, gelats, refrescos, xocolata, caramels i xuxes, salses... .  També, juguen amb els gustos i les textures. La gran majoria són aliments que atrauen molt al gust, però alhora són aliments excessivament processats, refinats, amb greixos saturats, i contenen importants quantitats d’additius i conservants.

En els darrers anys s’ha incrementat les xifres i percentatges de malalties infantils per causa alimentària. Malalties com: Diabetis tipus II i Obesitat Infantil, que poden allargar-se i desencadenar en el futur, determinats problemes de salut com malalties cardíaques. No obstant, tots hem de tenir present que tant una ingesta elevada com una ingesta mínima, es consideren com a mala alimentació, i en l’altre extrem, apareixen trastorns alimentaris que causen malalties com l’anorèxia i la bulímia.

Per finalitzar, parlar dels beneficis del menjar de qualitat. És de gran importància que els àpats siguin amb aliments de qualitat, ja és un altre factor beneficiós per a la salut. I per què? Doncs, perquè ens aporta sacietat durant més temps, es regulen els nivells d’insulina, ens mantenen més actius i tenim major energia durant el dia, millora l’estat anímic i regula el pes entre d’altres... .

Aquest lloc web utilitza Cookies pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis, així com l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de pàgina web. Accepto les cookies